Jak funguje sada k renovaci světel Holts?

Jak funguje sada k renovaci světel Holts?

Každý kdo má starší vůz a chystá se na STK a má zažloutlé přední světlomety si zřejmě pokládá otázku jestli projde STK a co může udělat proto, aby prošel. Vyměnit světla? To asi ne, to je nákladná záležitost. Jaké jsou další možnosti? Ano můžu si koupit sadu na renovaci světel, ale bude to fungovat? V následujícím článku se Vám budeme snažit odpovědět. Tento článek zároveň slouží jako návod k obsluze.

Abychom Vám odpověděli na tuto otázku vyzkoušeli jsme sadu Holts Headlight Restoration Kit na Fiatu Punto rok výroby 2010. Níže můžete vidět jak světla po 10 ti letech před renovací vypadají.

Všiměte si hlavně žluté plochy na horní části světla

IMG_2084[1]

IMG_2085[1]

 

Co sada obsahuje?

2x utěrka z mikrovlákna

2x brusný papír zrnitosti 800, 1000, 1500 a 3000

1x unašecí adaptér na akušroubovák nebo vrtačku

1x leštící hlava

1x vosk

1x ochranný sprej

IMG_2087[1]

Jak postupovat?

Nejdříve je potřeba světla pěčlivě umýt a odstranit z nich nečistoty a silniční špínu. K tomu můžete použít například šampon s karnaubským voskem Simoniz. Potom nasadíme unašeč do vrtačky (větší otáčky jsou výhodou) nebo do akušroubováku a nalepíme brusný papír se zrnistostí 800 (nejhrubší). Všechny papíry jsou vybaveny suchým zipem.

V první fázy broušení jsme se zaměřili na horní plochu světel, která byla nejžlutější. Před aplikací je potřeba světlo navlhčit vodou, protože plast se při broušení zahřívá. Po obroušení celé plochy ji opláchneme vodou, abychom prověřili stav po broušení. Pokud je plocha stále žlutá pokračujeme v broušení dokud žlutý povlak neodstraníme. Na vrtačku netlačíme, aby neskákala, stačí mírný tlak.

IMG_2088[1]

 

Postupně jsem použili brusný papír zrnitosti 1000, 1500 a nakonec 3000, kterým jsme udělali celé světlo. Vždy před broušením je potřeba světlo navlhčit, aby se nezahřívalo. Nebruste nasucho.

IMG_2089[1]

IMG_2090[1]

Takto vypadá světo po poslední fázy broušení brusným papírem zrnitosti 3000. Poté se na adptér přilepí suchým zipem leštící hlava a nanáší se vosk

IMG_2091[1]

Světlo po aplikaci vosku

IMG_2092[1]

Po aplikaci vosku je potřeba poškat na zavadnutí vosku a světlo vyleštit přiloženou mikrovláknovou utěrkou. Takto vypadá svělo před finální aplikací ochranného spreje

IMG_2093[1]

Finální krok apklikace ochranného spreje a následné vyleštění utěrkou

IMG_2094[1]

Časová náročnost je cca 45 minut na jedno světlo. Pracovní postup zvládne s přehledem jakýkoliv kutil.Výsledek stojí za to. Posuďte sami.

Pokud budete mít jakékoli dotazy neváhejte nás kontaktovat.

Pěkný den

 

Vás tým BESTFORCARS. s.r.o.

 

Zpět do obchodu