Velký test sad pro renovaci světlometů

Jaký je nejlepší produkt k renovaci světlometů podle profesionálů Auto Express?

Technici časopisu Auto Express vyzkoušeli osm produktů k renovaci světlomatů, abychom zjistili ...

Téměř každé auto prodané za posledních 20 let používá plastové kryty světlometů. Jsou bezpečnější, mají menší hmotnost a umožňují designerům vytvářet zajímavější tvary, než bylo možné u skleněných světel. Plastové světlomety však po několika letech mohou zestárnout a zežloutnout.

Vypadá to nejen ošklivě, ale může to také způsobit problémy při technické kontrole vozu na STK. Nové světlomety jsou drahé, zatímco profesionální leštění stojí kolem 1500 Kč, vzniká tedy otázka zda je sada pro renovaci světlometů levnější alternativou? Na tuto otázku se Vám pokusíme odpovědět v následujícím testu.

Jak testování probíhalo?

K testování jsme použili Opel Astra jehož světlomety byly zvětralé, a tak jsme je rozdělili na osm částí a na každou část jsme použili jinou sadu. Pečlivě jsme postupovali podle pokynů výrobce. Tři z nich vyžadovali akušroubovák pro leštění, dalších pět vyžadovalo pouze ruční aplikaci. Po dokončení jsme několikrát omyli světla, abychom zjistili, zda některý z povlaků nezmizel. Body byly uděleny za dosažené výsledky, potřebné úsilí a cenu.

how-we-tested 1

 

Jak funguje obyčejný zubní pasta?

Rychlé vyhledávání na internetu naznačuje, že možná nemusíte utrácet peníze za drahé výrobky - zubní pasta může fungoavat Ale jaká je skutečnost? Zubní pasta obsahuje bělící složku, která může odstranit žloutnutí plastu a jemné částice by mohly vyleštit matný povrch.

Ale funguje to? Použili jsme zubní pastu Colgate, výsledkem byla viditelná změna na testovací ploše po mnoha ručních aplikacích, ale bylo by těžké s ni dělat pár světel, a výsledek není dokonalý. Stojí za to investovat do správné sady, abyste dosáhli slušného výsledku a ušetřili zubní pastu do vaší koupelny.

toothpaste

Výsledek

Ubrousky Armor All k ruční aplikaci fungovaly dobře, ale když jsme si uvědomili čas a úsilí, které jsme museli vynaložit. Musíte také postupovat velmi pečlivě, aby jste nepoškodili okolní části vozu.

Pokud máte akušroubovák nebo vrtačku pro usnadnění celého procesu, sada Holts má vše co potřebujete k renovaci světel a má velkou hodnotu.

Ručně aplikované produkty:

     1. Armor All Headlight restoration wipes
     2. Sada pro obnovení světlometů QUIXX

Aplikované mechanicky za pomoci akušroubováku:

     1. Sada k renovaci světel Holts
     2. Autoglym restoration kit

Recenze


Ručně aplikované

Armor All Headlight Restoration Wipes

armour-all

Cena: cca 499,-Kč Hodnocení: 5 hvězdiček

Od těchto ubrousků jsme neočekávali mnoho, ale byli jsme příjemně překvapeni. Spíše než broušení vrstvy zoxidovaného plastu jako u ostatních sad, sada Armor All působí silnou chemikálií která je napuštěná v utěrce. Jakmile je povrch připravem, použijete druhou utěrku a aplikujete lak.

Stále  to
však vyžaduje určité drhnutí a tmel potřebuje k vytvrzení tři hodiny, dohromady je to polovina úsilí na rozdíl od ostatních souprav. Naše upozornění: první utěrka velmi rychle schne.
 

 

Zpět do obchodu